Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRANIO U Blackburnu

Dolazi Poljak iz Genka: Dinamo pronašao zamjenu za Migliorea

'golman_nnn_spo_260713'
''
26.07.2013.
u 19:10

Sandomierski je prošle sezone za Blackburn u Premiershipu odigrao osam utakmica te primio 12 pogodaka. No, engleski mediji nekoliko su puta hvalili izvedbe mladog Poljaka.

Dinamo je pronašao zamjenu za odbjeglog Pabla Migliorea, u Maksimir stiže Poljak Grzegorz Sandomierski, golman belgijskog Genka koji je lani bio na posudbi u Blackburnu. Engleski prvoligaš za tu je posudbu platio Belgijcima 200.000 eura.

A Sandomierski je u Genk stigao iz poljskog prvoligaša Jagiellonia Białystoka, i to za odštetu od čak 1,8 milijuna eura. Bio je najzaslužniji što je mali poljski klub Białystok 2010. godine osvojio poljski kup i superkup.

Dinamo je 23-godišnjeg Sandomierskog (visok 196 centimetara) uzeo na posudbu od godinu dana (s Genkom ima ugovor do ljeta 2016. godine), uz opciju kupnje nakon tog razdoblja.

U subotu bi Sandomierski trebao proći liječnički pregled, te nakon toga potpisati ugovor. Sigurno neće braniti u prvenstvenoj utakmici u nedjelju protiv Rijeke, jer neće imati pravo nastupa. No ako je spreman, mogao bi braniti protiv Sheriffa u 3. pretkolu Lige prvaka u utorak, jer je ponedjeljak posljednji dan za prijavu kod Uefe.

Sandomierski je prošle sezone za Blackburn u Premiershipu odigrao osam utakmica te primio 12 pogodaka. No, engleski mediji nekoliko su puta hvalili izvedbe mladog Poljaka.

Da je dobar, potvrđuje i podatak da je tri puta nastupio za poljsku reprezentaciju. Vrijednost na transfermarktu mu je 700.000 eura.

>> Ruben Lima potpisao, Pablo Migliore napustio Dinamo!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije